Oppdatering 1.halvår / Sommerhilsen fra #Kampegutta

Året 2020 var tenkt som et «mellomår» for oss med tanke på aktiviteter / reiser, etter et begivenhetsrikt jubileumsår 2019. Dvs. litt mindre aktiviteter og ingen store konserter, bortsett fra julekonsertene med Ulrikke Brandstorp.

Når vi nå ser tilbake så har vi likevel gjort en del.

18. januar var vi i Store studio/NRK for opptak til programmet Treblås & Messing på P1+. Det første programmet ble sendt på radio lørdag 15. februar med korpsentusiasten Rune Alstedt som programleder.

Fint og variert program hvor vi har vært så heldige at Arne Hurlen (Postgirobygget) og Jo Nesbø (Di Derre) har lagt vokal på hhv. «En solskinnsdag» og «Jenter» – låter som vi bruker flittig. Begge låtene er arrangert av Lars Erik Gudim. Dette er låter som publikum kjenner, og de synger med.

Så kom Torsdag 12. mars og nesten hele Norge ble stengt pga. Koronaviruset. Da ble det også stengt for å drive organisert korpsaktivitet og alle våre planlagte og kontraktfestede spillinger måtte kanselleres.

Frem til veilederen fra Norges Musikkorpsforbund ga oss lov til å øve ute måtte vi holde oss til egenøving. Gleden var stor da vi endelig fikk mulighet til å øve sammen igjen, selv om den måtte gjøres utendørs på et industriområde i litt kjølig vær.

1.mai gikk vi vår tradisjonelle runde på Kampen om morgenen, med velsignelse fra bydelsoverlegen. Våre ikke-spillende medlemmer var utstyrt med gule vester og oppfordret folk til å holde avstand.

17.mai ble «nesten» like aktiv som den pleier.

Vi startet på Tonsenjordet med spilling/flaggheising tradisjonen tro. Her har vi spilt siden 1957.

Deretter gikk turen til Solsiden velforening på Bjørndal, hvor vi skapte god 17. mai stemning som beboerne har fortalt at de satte stor pris på.

God 17. mai stemning ble det også ved Oslo Panorama Ekeberg i Ryenbergveien, som var vårt neste stopp.

Så ble det en liten, men velfortjent pause på Stortorvets Gjestgiveri hvor vi spiste lunsj og hadde utdeling av årsmedaljer (noe som vanligvis skjer 1. mai).

Kl. 1300 reiste vi oss og sang 3 vers av «Ja, vi elsker» sammen med resten av Norge. Her hadde mange av oss jukset og printet ut teksten. Det er ikke så ofte vi får anledning til å synge nasjonalsangen, vi spiller jo alltid.

Planen var at vi skulle  marsjere fra Stortorget mot Wergelansdsveien, men det ble SÅ mye folk at vi måtte løse opp. Likevel fikk vi til et par pop-ups, én ved Kunstnernes hus og en ved Olivia i Hegdehaugsveien, før vi måtte forte oss opp til NRK på Marienlyst, der var vi med på direktesendingen «Vi Gratulerer». Vita og Wanda Mashadi gjettet på vårt lille potpurri, som var satt sammen av «En solskinnsdag» av Postgirobygget, «Jenter» av Di derre og «Mil etter mil» av Jahn Teigen. Under utmarsjen spilte vi «Gammel Jegermarsj».

Etter at vår opptreden på NRK var avsluttet marsjerte/gikk vi nedover Bogstadveien/Hegdehaugsveien til Restaurant P29 i Parkveien, der vi hadde nok en pop-up-konsert.

Vi avsluttet en annerledes, men veldig fin 17. mai med en siste pop-up konsert, denne gang i hagen til vår statsminister Erna Solberg.

Torsdag 11. juni marsjerte vi igjen, denne gangen fra Domkirken ned Karl Johan til Oslo Rådhus hvor vi hadde «pop-up» konsert.

Onsdag 17. juni skulle vi hatt vår tradisjonsrike sommeravslutning som ender med show-konsert på Stortorvets Gjestgiveri. Denne kunne ikke gjennomføres  i år pga. smittevernshensyn. Derfor marsjerte vi i stedet fra Domkirken ned Karl Johan med stopp ved Stortinget, hvor vi spilte noen låter, før vi gikk opp til Holberg Gangen/Slottsbakken. Der fikk vi litt mineralvann i varmen, før vi marsjerte samme vei tilbake og gjorde stopp ved Paleet og på Egertorget for så å avslutte ved Østbanehallen med «En Solskinnsdag» (som passet fint i ca. 30 grader) og «Sing as we go».

Til høsten er det planlagt en konsert sammen med Østensjø Janitsjar den 15.10 (vet ikke sted enda) og selvfølgelig julekonsert i Kampen kirke, som i år blir den 12.12. kl. 17:00 med Ulrikke Brandstorp, årets vinner av norske Melodi Grand Prix, som vokalsolist.

Vi vil med dette ønske alle våre trofaste fans/følgere, familie og venner, en riktig god sommer. Vi håper dere alle følger rådene om smittevern, så vi alle er friske og raske og kan møtes igjen til høsten.