Hall of fame

Rolf Letting – stifter og musikalsk leder de første 42 år

Rolf Letting sin interesse for underholdningsmusikk satte basisen for de musikalske tradisjonene i Kampen Janitsjarorkester. Rolf spilte selv sax og ledet en rekke små danseorkestere som Rol’s Foxes og Yankee Band. Dette ga mange av medlemmene anledning til å spille i tillegg til øvelser og korpsets spillejobber. Dermed ble de bedre og sikrere, noe som var ren gevinst for Kampen Janitsjarorkester. Dermed ble det lett å gjøre jazz i gata. Rolf Letting pekte seg tidlig ut som leder, og han dirigerte orkesteret sammenhengende i hele 42 år, med samme suverene oversikt, pedagogiske innsikt og inspirerende vesen. Orkesteret utviklet seg raskt under hans ledelse.

 

Frode Thingnæs – musikalsk leder de neste 38 år

Frode Thingnæs startet som vikarierende musikalsk leder, noe som varte i 38 år. Hans ekspertise og musikalitet har hatt stor betydning for Kampen Janitsjarorkester. Frode tilpasset sine tanker og idéer gjennom et utall av arrangementer tilpasset vårt store orkester. Med sine enestående kunnskaper om korps, jazzmusikk, arrangering og komposisjon satte han stort preg på vår musikalske tradisjon. Han utmerket seg også som tekstforfatter på kjenningsmelodien vår “Livets Glade Gutter”. En stor motivator for gutta. Hans svar på spørsmålet “hvordan bli god?” er både enkel som den er genial: “spell mer”. Frode Thingnæs mottok Kongens Fortjenestemedalje i gull blant annet for sin innsats for Kampen Janitsjarorkester. Orkesteret sammen med Frode Thingnæs ble i 1999 utnevnt til æresborgere av New Orleans. Frode Thingnæs forsvant brått fra oss november 2012, og etterlot et stort savn.

 

Wenche Myhre

Vi har et kvinnelig medlem og hun er også æresemedlem.  Samarbeidet med Wenche Myhre startet i 1963. I følgende video i NRK’s arkiver finner vi vår kjenningsmelodien “Kom Og Bli Med”, sammen med Wenche. Dette var en av delen til Underholdningsbidraget til Montreux 1964. https://tv.nrk.no/serie/montreux/FUHA64000164/28-03-1964#t=16m3s. Og siden den gang har det vært opptredener sammen i innland og utland. Senest under Wenches 70 års konsert i Spektrum skulle det bare mangle at vi ikke stilte opp og “gratulerte” Wenche med noen låter.

 

Eckhard Baur – vår nåværende musikalske leder

Eckhard Baur er vår musikalske leder og dirigent. Før han ble vår faste dirigent i 2015 hadde vi noen konsertprosjekter sammen. Og fra dag én har han bemerket seg med sin kunnskap, motivasjon og vilje til å dra oss i riktig musikalske retning. Foruten å være en meget habil trompetist er denne tyskfødte, Grammy nominerte arrangøren og komponisten ansatt som amanuensis ved Universitetet i Oslo, Institutt for musikkvitenskap. Engasjert av Norges Musikkhøyskole. Utdannet ved Music Academy of Cologne, klassisk trompet utdannelse ved Conservatory of Music i Mainz. I 1995 flyttet han til Oslo og dykket inn i mange musikalske prosjekter. The Bobby Shew Trumpet Summit Norway, Nordic Pocket Big Band, Oslo Groove Company, Helge Sundes Ensemble DeNada, The Sinatra Songbook. Ble tildelt Asker Jazzklubbs hederspris for 2017. Listen er lang. Vi er veldig glad for å ha han med på laget.